Mijn verhaal

‘Schatje, haal uit je werk nog even whisky voor me bij de Gall&Gall’. Dagelijkse kost was dit toen ik nog samenleefde met mijn verslaafde ex. En deze keer was ik er gewoon zo klaar mee. Ik wilde niet meer bang zijn voor een boze uitbrander als ik ‘nee’ zou zeggen. Ik wilde niet meer nadenken over hoe ik hem thuis zou aantreffen. Ik was zo klaar met mijn leven (en geld) opofferen voor een ander. Stagelopen in de verslavingszorg was erg confronterend en de laatste maand van deze stage verbleef ik doordeweeks samen met een vriendin op een kamer in Den Haag. Dit was zo ontzettend bevrijdend dat ik niet meer terug wilde. Het voelde ineens alsof ik weer een keuze had en dat betekende het einde van deze relatie. En de eerste stap in het doorbreken van mijn afhankelijkheid in relaties.

Het heeft mij erg geholpen om te kijken naar mijn eigen rol in het hele verhaal. Het lag natuurlijk heus niet allemaal aan hem. Door mijn eigen trauma’s te verwerken heb ik mijn eigen gedrag en keuzen kunnen veranderen. Ik heb inzicht gekregen in de ongezonde patronen die ik door mijn leven heen had ontwikkeld en heb geleerd om mijn behoeften belangrijk te maken zonder me hier schuldig over te voelen. Op de koop toe ben ik inmiddels al jaren gelukkig getrouwd met mijn man en hebben we samen twee prachtige dochters.

“Je moet achterom kijken om vooruit te komen”

Mijn visie 

Iedereen ontwikkelt bepaalde patronen om met het leven om te gaan. Vaak helpen deze patronen je in eerste instantie door moeilijke en onveilige situaties heen te komen. Echter wanneer ze zich in je vastzetten terwijl ze niet meer helpend zijn, dan komt dit vaak tot uiting in de relaties met je naasten. Helemaal wanneer je patroon is om vanuit trauma ongezonde relaties aan te gaan. 

Mijn benadering om ongezonde en belemmerende patronen te doorbreken is o.a. door de problemen te bekijken vanuit het gezin van herkomst. Met een systemische blik tot inzichten komen en oude pijn verwerken. 

Iedereen verdient het om zich dagelijks geliefd, gewaardeerd en gerespecteerd te voelen. Dit begint bij jezelf. Zelfliefde en in contact staan met je behoeften en verlangens zijn essentieel om goed voor jezelf te zorgen. Ik vind het dan ook belangrijk om hier veel aandacht voor te hebben in de behandeling.  

Typisch Leanne

  1. Praten in labels en diagnosen past niet bij mij en ik ben allergisch voor protocollen. Ik geloof namelijk niet dat mensen zo makkelijk in hokjes en kadertjes te passen zijn. 
  2. Ik volg liever mijn intuïtie dan een behandelmethode.
  3. Mijn vrienden en cliënten omschrijven mij als direct en ik draai er niet omheen.
  4. Als ik mijn cliënten ermee kan helpen, heb ik er geen moeite mee om mezelf ook kwetsbaar op te stellen. 
  5. Ik denk vaak hardop dus je hoeft niet te raden wat er in me omgaat.  

Wil je kennismaken?

Ben je klaar om samen aan de slag te gaan? Neem contact met mij op en meld je aan voor een kennismakingsgesprek. Ik zal binnen 48 uur contact met je opnemen.

De Codepentie Therapeut

Ik ben aangesloten bij de Codependentie Therapeut. Binnen dit netwerk werk ik samen met andere therapeuten die net als ik mensen begeleiden naar gezonde relaties: met zichzelf en met anderen.