Thema-avond Verslaving en afhankelijkheid 3 juli 2024

Als je gefocust bent op externe dingen die je een goed gevoel geven of om je af te leiden van iets naars dan verlies je de verbinding met anderen. Eenmaal verstrikt in de dynamiek van afhankelijkheid, zoals bijvoorbeeld bij verslaving, is er altijd een bepaalde rusteloosheid. Altijd op zoek naar iets buiten jezelf. En dus verlies je niet alleen de verbinding met anderen maar ook die met jezelf. Je raakt steeds een stukje van je eigenheid kwijt.

Woensdagavond 3 juli verwelkom ik mijn collega Henk Storm als gastspreker bij mij in de praktijk. Jaren terug hebben wij samen in de Belgische Ardennen bij Yes We Can Clinics gewerkt met jongeren met gedragsproblemen en verslaving. Hij was voor mij een inspiratiebron en heeft mede mijn visie op verslaving en afhankelijkheid gevormd. In zijn eigen praktijk in Ermelo behandelt hij veelal mensen met afhankelijkheidsproblematiek en zet hierbij zijn kennis van systemisch werk, lichaamswerk en zijn ervaringsdeskundigheid in.

Het wordt een inspirerende avond waarin hij zijn visie op afhankelijkheid en verslaving met ons zal delen. Gebaseerd op o.a. het 12-stappen programma/Minnesotamodel. Het zal een interactieve avond worden waarbij er alle ruimte is voor vragen vanuit jullie.

Voor wie?

  • Iedereen die kampt met verslaving of afhankelijkheidsdynamiek
  • Zowel voor wie in herstel is als voor degenen die nog worstelen met kiezen voor herstel
  • Voor naasten van verslaafden die meer inzicht willen krijgen in de problematiek van hun naaste
  • Voor professionals die hun kijk op verslaving en afhankelijkheid willen verbreden

We hopen bij te dragen aan een leven in herstel (voor jezelf, je naaste of je client) en een beter begrip van de ongezonde dynamieken die ons voortdrijven en weghouden van herstel.

Praktische informatie

Waar?

Praktijk SamenBloei, Fokkerstraat 22 in Reeuwijk

Wanneer?

Woensdag 3 juli19.30 uur -21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Wat kost het?

Tarief: 35 euro

Aanmelden

Wil je erbij zijn? Je bent van harte welkom!