Thema-avond Verslaving en afhankelijkheid

Als je gefocust bent op externe dingen die je een goed gevoel geven of om je af te leiden van iets naars dan verlies je de verbinding met anderen. Eenmaal verstrikt in de dynamiek van afhankelijkheid, zoals bijvoorbeeld bij verslaving, is er altijd een bepaalde rusteloosheid. Altijd op zoek naar iets buiten jezelf. En dus verlies je niet alleen de verbinding met anderen maar ook die met jezelf. Je raakt steeds een stukje van je eigenheid kwijt.

Kom samen met lotgenoten tijdens de thema-avonden over verslaving en afhankelijkheid. Gebaseerd op o.a. het 12-stappen programma/Minnesotamodel.
Het groepsproces begeleid ik samen met mijn collega Henk Storm. Jaren terug hebben wij samen in de Belgische Ardennen bij Yes We Can Clinics gewerkt met jongeren met gedragsproblemen en verslaving. Hij was voor mij een inspiratiebron en heeft mede mijn visie op verslaving en afhankelijkheid gevormd. In zijn eigen praktijk in Ermelo behandelt hij veelal mensen met afhankelijkheidsproblematiek en zet hierbij zijn kennis van systemisch werk, lichaamswerk en zijn ervaringsdeskundigheid in.

Wil je meer inzicht in hoe jouw afhankelijkheid je keuzen en gedrag beïnvloedt en meer te weten komen over hoe een leven in herstel van je verslaving er voor jou uit kan zien? Dan zijn deze groepsbijeenkomsten de plek voor jou en heten we je van harte welkom.

Onze verslaving en afhankelijkheid heeft ook een grote impact op onze omgeving vandaar dat wij het aanmoedigen om je naasten (zoals je partner of je ouders) mee te brengen. Naast de schade die zij ondervinden van je verslaving/afhankelijkheid zijn ook zij zelf meestal verstrikt geraakt in een patroon van afhankelijkheid. Bijvoorbeeld in de vorm van helpen, invloed willen uitoefenen op het verslavingsgedrag en daar zo druk mee zijn dat ze de focus op jezelf verliezen.

Voor wie?

  • Iedereen die kampt met verslaving of afhankelijkheidsdynamiek
  • Zowel voor wie in herstel is als voor degenen die nog worstelen met kiezen voor herstel
  • Voor naasten van verslaafden die meer inzicht willen krijgen in zowel de problematiek van hun naaste als hun eigen gedrag

We hopen bij te dragen aan een leven in herstel (voor jezelf en je naaste) en een beter begrip van de ongezonde dynamieken die ons voortdrijven en weghouden van herstel.

Praktische informatie

Waar?

Praktijk SamenBloei, Fokkerstraat 22 in Reeuwijk

Wanneer?

Maandag 21 oktober
en
Maandag 11 november
19.30 uur -21.15 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Het heeft onze voorkeur om beide data/twee avonden met dezelfde groep samen te komen. Wanneer het je lukt om bij beide avonden aanwezig te zijn, dan graag hieronder voor allebei apart aanmelden. Het is ook mogelijk je voor één avond aan te melden als het je niet lukt er beiden te zijn.

Wat kost het?

Tarief: 67,50 euro per avond

Agenda

  • 13 november 2024 van 19:30 tot 21:15 uur